Select Page

Rapla Vabakogudus on kodukohvikut pidanud juba kaheksa korda Rapla MeluMessi raames. Alustasime 2016. aastal heategevusliku kohvikuna Lea Edminsteri meeskonna kontseptsiooniga: „Kohviku eesmärk on, et sellest saaksid osa ja tunneksid kaasatuna nii perega kui pereta inimesed ja lisaks kõlaks sõnum, et meie kogudus on selles pargiäärses asukohas selleks, et teenida meie Rapla kogukonda.” 

Meie kohvik sai nimeks Heategevuslik Õueaiaäärekohvik. See sõna „õueaiaäär” on üks eesti keele „keeleväänaja” ning sageli palutakse välismaalastel seda öelda, sest see on neile raske ja hääldus naljakas. Samas on see kõlapildilt väga armas ja hubane sõna, mis võimaldab meil siduda oma tegevusi ilusaks tervikuks. Samuti saame siin välja tuua, et oleme mitmekesine rahvahulk erinevate kultuuride ja vanustega ning saame olla kõik üks armas pere „õueaiaääres”.

Aastatega oleme kogunud tuntust kogukonnas ja meile tullakse nautima soodsa hinnaga toite, tasuta teed, kohvi, maitsevett, kuulama elavat muusikat ning evangeeliumi. Kaheksa aasta jooksul oleme kogunud toetust mitmetele heategevuslikele projektidele. Mis aga veelgi olulisem, evangeelium läbi laulu ning tunnistuste on jõudnud paljudeni. Kohviku tuluga aitame igal reedel toiduabi saada kuni 70 perel. 

Facebooki Raplamaa Rahva grupis ilmus meie kohvikule ka järgmine tagasiside:

 „Ilus kogemus, meeldiv teenindamine väga sõbralikud inimesed, väga hea aura rahulik olemine, tänapäeva elus seda just tihti ei koge.”